American Street Cars owner’s club, Askim ble startet i 1975 av en kameratgjeng med et felles mål – Amerikanske biler. De første møtene ble holdt på gutterommet.

I dag er ASCA en av Norges eldste klubber.

Etterhvert som klubben vokste og det krevde større plass, falt valget på "Cafena", og deretter ble det leid lokale i Askim i mange år. Etter mange alternative planer om klubblokale-kjøp på ble det i 1990 investert i klubbhus på Slitu. Dette ble pusset opp og laget klubblokaler av, samt utleieenheter. Vi solgte dette huset i 2014. I dag har vi medlemsmøtene forskjellige steder i Askim og Mysen-området.

 

De siste 11 årene har vi arrangert Smaalenene mønstringen på Slitu, med meget gode resultater. Her møter det opp mellom 300-400 biler den siste søndag i april, og dette har blitt en god tradisjon i distriktet.

Den store aktiviteten hvert år har også vært arrangement av treff og utstillinger ellers på våren, sommeren og høsten. Klubben har gjennom sin 44 års historie arrangert flere utstillinger i Askim Folkepark og Askimhallen. Vi har arrangert bakkeløp i Vamma.

 

Vi arrangerer hvert år flere fellescruisinger til andre arrangement i Østlandsområdet. Vi har ofte oppmøtested på Shell Momarken og Cirkle K i Askim, eller Cirkle K på Sekkelsten v/E18, Askim.

Vi har Trivseltreff med beboere fra Eidsberg og Trøgstad omsorgsbolig. Da griller vi hamburgere, pølser og serverer brus. Så kjører vi med beboere på en cruisingtur i nærområdet. Og Tor Jota m/band kjører konsert, så de får seg en skikkelig svingom før de vender slitne hjem igjen. 

 

Vi møtes hver tirsdag på Byrommet i Askim på sommhalvåret med våre biler, har det sosialt. Vi spiser litt og skryter av alle's bilbragder.

 

I løpet av vinteren blir det ofte forsøkt med temakvelder hvor vi besøker firmaer eller private. Invitasjonen om møter, treff eller felleskjøringer blir sendt via GNIST.


 

Meningen med klubben den gangen den ble startet var den samme som det er i dag, nemlig å samle Amcar-folket under samme tak, snakke om den store hobbyen med likesinnede, reise på treff/samlinger, cruise rundt, dra på garasjebesøk til hverandre, kanskje skru sammen og kunne være en sammensveiset gjeng som kan hjelpe hverandre og gi gode råd når bilen og venner står i fokus.

 

Pr i dag er vi ca 215 medlemmer. Vi ønsker oss stadig flere unge medlemmer.

 

Bli med oss !

Send mail til sekretar@asca.no og bli med i felleskapet.

Møt oss også gjerne på arrangementer eller felleskjøringer.

Takk for akkurat din støtte